Camerasystemen

Observatie door middel van camera systemen kan ook voor uw situatie uitkomst bieden. Bij diefstalpreventie kunt u door het gebruik van camera’s zorgen dat de potentiële dief niet onopgemerkt zijn gang kan gaan, uw extra paar “ogen” zorgen voor een feilloze kijk op de situatie. Beveiligen is maatwerk, en voor camera systemen is deze regel extra duidelijk van toepassing.

Maatwerk

Hoe vaak ziet u niet de beelden op tv. De zwarte schim in beeld is tijdens zijn vergrijp geregistreerd met behulp van een videocamera, maar wat heeft u aan een schim? Dit beeld zal u niet verder helpen in de identificatie van de dader. Daarom is het van groot belang dat het systeem doordacht wordt opgesteld. Voorbeelden hiervan zijn aanvullende verlichting, tegenlichtcompensatie, infrarood verlichting, zoom lens, auto iris. Technische termen te over, maar wat het belangrijkste is dat er uiteindelijk wordt geregistreerd wat voor u belangrijk is.

Het aanbod van camera’s is overweldigend, en elk type is op een bepaald doel afgestemd. De toepassingen zijn eindeloos. Van het observeren van een stal, tot het bewaken van een buitenterrein. Voor elk plan dat wij opstellen kijken wij naar het verwachtingspatroon van de klant en hanteren wij daarbij de drie vuistregels:

Waarnemen: Dit is de meest eenvoudige variant en levert veelal alleen beelden op voor eigen gebruik. De beelden zijn doorgaans niet bruikbaar voor de politie.

Herkennen: Dit levert bruikbare beelden op (men herkent iemand, die men kent) en deze beelden zijn voor de politie aanvullend bewijs tegen een (mogelijke) verdachte.

Identificeren: Dit geeft beelden met technisch het beste resultaat. Veelal vraagt dit wel meer camera's op de locatie. De beelden zijn bruikbaar voor zowel politie als justitie.

Met behulp van ons aanbod, uw wensen, en de technische knowhow van IBS kan er van (bijna)elke situatie een duidelijk “plaatje” gemaakt worden.

Observatie en registratie

Het camera systeem kunt u aanwenden voor observatie, het bekijken van de beelden op het moment van gebeurtenis, maar een glasheldere afdruk van het gebeurde zult u alleen zelf na kunnen vertellen.

Het registreren van videobeelden kan in bepaalde gevallen cruciaal zijn bij vervolging of bewijsvoering van delicten. De registratie zal met behulp van een harddisk recorder met daarin een hardeschijf uw beelden altijd van een constante kwaliteit waarborgen. Tevens kunnen de nieuwe systemen aan internet worden gekoppeld zodat u vanaf elke willekeurige plek ter wereld de beelden kan bekijken via uw smartphone of computer.

Voorbeelden van diverse camera's

Beweegbare domecamera met "Smart tracking"

Kwaliteit

Wij werken met diverse software en camera leveranciers zodat wij voor elke situatie een passend systeem kunnen maken. Hierdoor weet u zeker dat er voor elke beveiligingsuitdaging een passende oplossing is.

Welk systeem u ook kiest, de kennis van IBS zorgt ervoor dat u het juiste systeem voor de juiste toepassing kiest.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Voor de "spelregels" van het plaatsen en het gebruik van camerasystemen heeft het college bescherming persoonsgegevens een aantal regels opgesteld. Klik hieronder voor meer informatie op de sticker.