Inbraakbeveiliging

Voor de aanschaf van een beveiligingssysteem is er altijd wel een bepaalde beweegreden, een gevoel van onveiligheid, een recente inbraak, of een eis van de verzekering.

In geen van deze gevallen kunt u er van uit gaan dat een standaard systeem van toepassing kan zijn; gebruikers hebben wensen, verzekeraars stellen eisen en niet elk object vraagt om dezelfde maatregelen.

IBS stelt voor elke beveiligingssituatie een op maat gesneden beveiligingsplan op. Daarnaast is het van belang dat in een object ook geleefd en gewerkt moet kunnen worden. IBS is zich daar terdege van bewust, hetgeen onze klanten terugzien in de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.

Het beveiligingsplan, een stukje maatwerk voor elke situatie.

Beveiligen is niet alleen het bouwkundig en elektronisch weren van indringers, het is ook een stukje discipline van de gebruiker zelf. Het sluiten van ramen en deuren is de normale gang van zaken als u het pand verlaat, maar er zijn legio voorbeelden te noemen waarom juist uw pand zo aantrekkelijk (of onaantrekkelijk) is voor inbraak.

Verlichting rond uw pand, dichte begroeiing, sociale controle, een ladder die naast het schuurtje ligt, het zijn maar een paar voorbeelden die in uw voor- of nadeel kunnen werken.

IBS zal bij het opnemen van het object u altijd kunnen adviseren over deze “organisatorische” maatregelen om uw pand minder aantrekkelijk te maken voor ongenode gasten. Aanvullend op deze adviezen neemt IBS samen met de klant door wat voor deze de beste beveiligingsoplossing is.

Inbreker te slim af?

Voor elk probleem heeft IBS een passende oplossing. Hier een voorbeeld uit de praktijk om ramkrakers te ontmoedigen, een mistgenerator die binnen enkele seconden een dik rookgordijn zal genereren na een inbraak poging.

Na 0,05 sec. na 1,5 sec. na 5sec.

Voor een korte demonstratie klik hier!

Nodeloos alarm, de schrik van elke gebruiker.

De meest gestelde vraag van de uiteindelijke gebruiker van het alarmsysteem is:”Kan het systeem wel eens vals alarm geven?”

Een glasharde ontkenning is hierop niet het antwoord, het blijft tenslotte een stukje techniek en ook daarin kan iets misgaan. Het gebruik van goede materialen en een juiste projectering van het systeem zorgt er wel voor dat de kans op nodeloos alarm in de meeste gevallen nihil te noemen is. Voor de gevallen waarin we spreken over een “onrustige” situatie, zoals tochtige ruimtes, zal aangepaste detectie voor een ongestoorde werking moeten zorgen.

Bekabeling

Voor veel mensen is de aanschaf van een alarmsysteem een moeilijke stap, niet de schrik voor het systeem zelf, maar de bijkomende bekabeling doet veel mensen afzien van de aanschaf. Bekabeling is onontkomelijk voor een goed werkend systeem, draadloze systemen zijn wel voorhanden maar deze optie wordt door IBS alleen toegepast in het geval dat het bekabelen van een detector als onmogelijk wordt beschouwd.

Het wegwerken van de benodigde bekabeling zal door IBS in elke situatie met de hoogst mogelijke zorg gebeuren, of dit nu een monumentaal pand of een kantoorunit betreft.

Met diverse kleuren kabelgoot, en bijpassende kit worden resultaten bereikt die zelfs de meest veeleisende klant zal verbazen.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op.